Nieuws

2020

Ook dit jaar hebben wij weer verschillende activiteiten. Hieronder alvast de data. Wanneer er meer informatie is over de activiteiten kunt u dit vinden onder het kopje 'activiteiten'.

 

Zondag 1 maart - winteractiviteit
Maandag 13 april - paasactiviteit

Zondag 17 mei - meiactiviteit
Maandag 24 juli t/m vrijdag 24 juli - dierverzorgingscursus 
Woensdag 21 oktober - herfstactiviteit


2019

Aanpassing rookbeleid

Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen rookvrij kunnen spelen, gaan wij het rookbeleid op de kinderboerderij verder aanpassen. 

Daarom zal per 1 januari 2019 de gehele boerderij rookvrij terrein zijn. Helpt u hier aan mee?

 

Nieuw rookbeleid

Het nieuwe seizoen komt er al weer bijna aan, vanaf het einde van deze maand verwachten we ook onze eerste lammeren. Hiermee zal het weer drukker worden bij de dieren.. maar ook met bezoekers en de kinderen. 

 

Samen met u willen wij eraan werken rekening te houden met de gezondheid van onze bezoekers en dieren. Daarom willen wij het roken op het terrein afraden. Niet alleen voor de gezondheid, maar ook is het brandgevaarlijk met al het stro en hooi dat er op het terrein aanwezig is.

Op het gehele terrein raden wij daarom het roken af. 

Bij de speeltuin mag niet meer gerookt worden. Om dit duidelijk te maken zullen er borden geplaatst worden. Wilt u toch een sigaretje opsteken, dan kan dit bij de aangegeven rookplek. Hier staat een bankje met een asbak. 

 

In de toekomst willen wij de mogelijkheden bekijken de gehele boerderij rookvrij te maken. Helpt u hier aan mee?

 


2018

4 oktober dierendag

Dit jaar staan onze nieuwe biggen in het zonnetje. Ze hebben nog geen naam! Kom jij die helpen verzinnen? En als je hier toch bent, kun je gezellig meedoen met de spelletjes of lekker een cupcakeje snoepen. Dan is het feest helemaal compleet!

Vrijwilligers gezocht!

We zoeken vrijwilligers voor de zaterdagen en zondagen! Kijk onder de link vacatures voor meer informatie


Mei

Wat een gezelligheid op de dag van het park! Het was weer een groot succes. En ondanks dat we door het warme weer veel extra maatregelen moest treffen om het leuk te houden voor mens en dier, hebben er heel veel kinderen (en volwassenen) heerlijk kunnen genieten van de dieren. 


Zondag 28 mei zijn we weer te vinden met onze dieren bij de Dag van het Park in het Schollebos.

 

Alle informatie over deze gezellige dag vindt u op de facebookpagina DagvanhetparkCapelle
of in onderstaande flyer:

 

April

Er zijn weer volop lammetjes op de kinderboerderij. Zowel de geiten als de schapen zijn ondertussen bevallen en er is een hoop levendigheid op de kinderboerderij. Komen jullie ook de lammetjes bekijken? Dat kan van dinsdag t/m zondag van 8:00 tot 16:30.


Maart

De voorbereidingen voor diverse activiteiten zijn in volle gang. Allereerst zal het paasweekend (16 en 17 april) in het teken staan van leuke activiteiten. Daarnaast zal 20 mei een lente fair zijn op de kinderboerderij. Kijk bij activiteiten voor meer informatie!


Januari

Ook dit jaar komen er weer verschillende activiteiten. De eerste activiteit die gepland is, is onze winteractiviteit. Deze leuke activiteit zal zijn op 25 februari. Wil je meer informatie over de activiteit? Kijk onder het kopje 'activiteiten'.


Voor de geïnteresseerde:
We willen zo nu en dan ook wat natuurnieuws delen hier uit de omgeving. We starten deze rubriek met een boeien interview dat vorige week bij Radio Capelle te horen was. Dit ging over de ooievaars hier in Capelle aan den IJssel en omgeving. Ruud Sterk, voorzitter van Stichting Natuurvrienden Capelle (SNC) vertelde hierover. Luister het fragment terug onder de volgende link:

 

 

Naar het interview!

 


2017

September

En toen was het opeens alweer september! Wat een goed en druk seizoen hebben we achter de rug. Nu nog even nagenieten van de laatste (zeer) warme zomerdagen en dan is het alweer tijd voor de herfst.

 

Natuurlijk plannen wij ook al vooruit... Hebben jullie de aankondiging voor de herfstactiviteit bijvoorbeeld al gezien? Er staan weer wat leuke activiteiten op het programma! Kijk snel onder het kopje Activiteiten. Kom je ook woensdag 19 oktober? Van harte welkom!

 

 


Ook is er weer nieuws te melden over de heemtuinhoning. Binnenkort ontvangen wij de laatste lichting honing van dit jaar uit de Heemtuin (en dus geschikt tegen hooikoorts hier in de regio).  I.v.m. met het verhuizen van de huidige imker, is het nog even onzeker óf er een andere imker komt en óf deze dan ook aan de kinderboerderij wil verkopen. De verwachting is in elk geval dat we komende winter en voorjaar geen Heemtuinhoning kunnen verkopen. We houden u op de hoogte zodra er meer bekend is. Onze excuses voor het ongemak.

 

We willen in elk geval Henk hartelijk bedanken voor al het werk dat hij de afgelopen jaren gestoken heeft in het verzorgen van de bijen en het vele slingerwerk om aan de vraag te kunnen voldoen! Wij wensen je heel veel plezier in je nieuwe woning.

 

De Weyn's honing blijft wel gewoon beschikbaar in de boerderijwinkel het komende jaar.

April

De verkoop van de Heemtuinhoning neemt nog steeds toe. Maar helaas kunnen de bijen niet meer honing produceren. Het resultaat is dan ook dat de Heemtuinhoning op dit moment helaas helemaal uitverkocht is. We verwachten weer nieuwe honing zodra de honing geslingerd kan worden, afhankelijk van het weer zal dit aan het begin van de zomer zijn.

 

Tot die tijd hebben we wel gewoon nog onze andere honing in voorraad: acacia, klaver, koolzaad, lavendel, lentehoning en nog meer andere smaakjes. Deze zijn niet geschikt tegen de hooikoorts (omdat ze niet hier uit de regio komen) maar wel zeker aan te raden om eens te proberen! Wij verkopen alleen koud geslingerde honing waar geen kunstmatige ingrediënten aan toegevoegd zijn. U bent van harte welkom om een langs te komen in onze boerderijwinkel, vraag gerust een medewerker om de honing te mogen proeven.


Maart

Ondanks het slechte weer dat was opgegeven en de harde wind die om je oren blies, was het toch gezellig druk op de Paasactiviteit! De voorspelde regen bleef gelukkig weg en zelfs het zonnetje liet zich herhaaldelijk zien. Honderden kinderen hebben alsnog de weg kunnen vinden naar de boerderij om gezellig eieren te zoeken, geschminkt te worden en te knutselen. Het was weer een geslaagde activiteit!

Bij de dwerggeiten en schapen zijn alle lammeren geboren. Het is dan ook weer gezellig druk in de hokken en op de wei! We verwachten tegen mei nog lammeren bij de land- en melkgeiten. Komen jullie dan ook weer gezellig kijken naar de jonge dieren?

Februari


Het lammerseizoen is officieel begonnen. De camel dwerggeit trapte vorige week af en beviel van 3 lammeren. Ondertussen is er nog een dwerggeit bevallen van 3 lammeren. De moeders en kinderen verblijven nu nog binnen, maar over een tijd zijn ze zeker ook in het buitenverblijf te bewonderen.

De komende tijd worden er nog meer lammeren verwacht, houd onze facebookpagina en de website in de gaten!

Januari


Er staan weer een aantal leuke activiteiten op het programma de komende weken! Zo zijn er de nationale voorleesdagen, een winteractiviteit en ook de Paasactiviteit komt er al weer aan. 

Kijkt u voor een actueel overzicht en alle informatie onder het kopje 'activiteiten'.

December 2015


Wellicht heeft u gemerkt dat we tijdens de verhuizing van onze website naar een andere server even niet online waren. Dit geldt ook voor ons e-mailadres. Heeft u dus de afgelopen dagen een email gestuurd naar ons e-mailadres maar nog geen antwoord terug? Stuur dan gerust nog een keer uw bericht!
Het is goed mogelijk dat uw email nooit is ontvangen door de verhuizing van server. Alvast bedankt voor de extra moeite.


Het is wellicht nog even weg, maar de winteractiviteit komt er weer aan! Deze zal plaatsvinden in de voorjaarsvakantie. Als er meer bekend is, zullen we dat zo snel mogelijk hier op de website plaatsen. 


Hieperdepiep, hoera!

De nieuwe website is helemaal af. Achter de schermen waren we er natuurlijk al een poosje mee bezig maar nu staat hij ook eindelijk online. We hopen dat u alles terug kunt vinden, mocht u nu toch nog iets tegenkomen wat niet hoort of wellicht is er iets niet helemaal duidelijk... laat het gerust even weten! Wij kijken dan zo snel mogelijk wat we eraan kunnen doen.