Nieuws

2023


Draagt u de kinderboerderij een warm hart toe en bent u geïnteresseerd in de functie bestuursvoorzitter? Neem gerust een kijkje bij onze vacature!


Let op! Wegens de werkzaamheden aan de 's Gravenweg, is de kinderboerderij met de auto alleen bereikbaar via de kant van de Kanaalweg. Komt u met de auto? Parkeer dan uw auto bij de Purmerhoek en loop verver via het tunneltje naar de kinderboerderij. Ook te voet of met de fiets is dit de handigste route. 


Wegens de werkzaamheden aan de 's Gravenweg is vanaf 07-02-2023 is de kinderboerderij alleen bereikbaar vanaf de Burgemeester van Beresteijnlaan. Helaas kunt u ook niet de boerderij bereiken door onder het tunneltje te lopen vanaf de Purmerhoek. Houd hier rekening mee wanneer u de kinderboerderij komt bezoeken. Wij houden jullie op de hoogte wanneer dit veranderd!

 

 


2022

Dit jaar hebben we weer een paasactiviteit! Deze is op 𝟐𝐞 𝐩𝐚𝐚𝐬𝐝𝐚𝐠, 𝐦𝐚𝐚𝐧𝐝𝐚𝐠 𝟏8 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥. Deze dag kun je onder andere paaseieren zoeken, paaseieren schilderen, paasknutsels maken, springen op het springkussen en... de paashaas komt ook langs!

 

Meedoen aan deze activiteit kost €𝟑,- inclusief wat drinken en een snoepje. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.

 

𝐋𝐞𝐭 𝐨𝐩! Wat wel anders is dan andere jaren zijn de tijden van de activiteit.

De activiteit is van 𝟏𝟐.𝟑𝟎 𝐭𝐨𝐭 𝟏𝟓.𝟑𝟎. De paashaas is tot 12.30 druk bezig met het verstoppen van de paaseieren en daarom is de kinderboerderij ook gesloten tot 12.30.


2021


Er is een vacature beschikbaar, meer informatie? Ga snel naar het kopje 'vacatures'.


Vanaf 19 mei mogen wij weer open!

Helaas gelden er wel enige voorwaarden aan uw bezoek, u kunt deze vinden op de pagina met Coronamaatregelen. De boerderijwinkel blijft nog wel gesloten, omdat dit een binnenlocatie is. 


Kinderboerderij en winkel gesloten

Vanaf 15 december 2020 is de kinderboerderij vanwege de 'harde lockdown' wederom gesloten. Ook de boerderijwinkel is gesloten voor publiek. Deze maatregelen gelden voor alle kinderboerderijen in Nederland. Houdt onze site en facebook in de gaten voor alle actuele wijzigingen.


2020


De winkel is weer geopend!

De winkel is weer geopend! U kunt dus weer langskomen voor kaas, eieren, honing en speelgoed. Helaas hebben wij dit jaar geen ijsverkoop meer. De openingstijden van de winkel kunt u vinden bij de 'Algemene info'


Versoepelingen vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli zullen er enkele versoepelingen plaats vinden op de kinderboerderij. Wij zijn nog druk bezig om dit voor te bereiden en zullen zo snel mogelijk met jullie delen hoe een bezoekje aan de kinderboerderij er dan uit zal zien. Om deze reden kunt u alleen tickets bestellen tot 30 juni. Hou onze site en facebook in de gaten voor alle actuele wijzigingen.


Kinderboerderij weer beperkt open vanaf 2 juni

Vanaf 2 juni zullen wij weer beperkt open gaan. Uw bezoek zal er een beetje anders uitzien dan normaal. Hier even alle punten op een rij:

 

- De horeca, winkel en voerautomaat zijn gesloten.
- De kinderboerderij is geopend tussen 11.00 en 15.00 in diverse tijdsvakken om zo een maximaal aantal van 30 bezoekers per keer te hebben. U kunt de kinderboerderij voor een uur bezoeken.
- Om binnen te komen moet u een kaartje 'kopen'. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Voor uw bezoek kunt u via de ticketverkoop op onze site een ticket regelen. Deze zijn niet verkrijgbaar op andere manieren.
- Uw ticket is alleen geldig in de door u gekozen tijdvak en datum. 
- Per persoon besteld u een kaartje. Als voorbeeld: u wilt de kinderboerderij bezoeken met uw gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen( 1 baby, 1 peuter en 1 kleuter), dan besteld u 5 kaartjes.

- Kinderen mogen alleen de boerderij bezoeken onder begeleiding van een meerderjarige.
- Er is eenrichtingsverkeer op de boerderij, u dient zich aan de aangewezen route te houden en aanwijzingen van de medewerkers op te volgen.

- Kom niet te vroeg naar de kinderboerderij om ophoping te voorkomen.
- Heeft u een kwetsbare gezondheid of heeft u last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? Stel uw bezoek uit en blijf thuis. 
- Schud geen handen en was uw handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog en houd 1,5 meter afstand van anderen.


Kinderboerderij nog steeds gesloten

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij alweer geopend zijn. Helaas is dit nog niet het geval. Tot en met 1 juni zal de kinderboerderij geheel gesloten zijn. Vanaf 2 juni kunnen wij weer beperkt open. Nadere informatie hierover zal volgen op onze site, facebook en instagram.


Tijdelijke sluiting kinderboerderij

Wegens de ontwikkelingen rondom het Coronavirus is de kinderboerderij per 14 maart 2020 tijdelijk gesloten. Wij laten het weten wanneer wij weer open gaan. Excuses voor het ongemak!


Activiteiten 2020

Ook dit jaar hebben wij weer verschillende activiteiten. Hieronder alvast de data. Wanneer er meer informatie is over de activiteiten kunt u dit vinden onder het kopje 'activiteiten'.

 

Zondag 1 maart - winteractiviteit 
Maandag 13 april - paasactiviteit -geannuleerd-

Zondag 17 mei - meiactiviteit -geannuleerd-
Maandag 27 juli t/m vrijdag 31 juli - dierverzorgingscursus -geannuleerd-
Woensdag 21 oktober - herfstactiviteit


2019

Aanpassing rookbeleid

Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen rookvrij kunnen spelen, gaan wij het rookbeleid op de kinderboerderij verder aanpassen. 

Daarom zal per 1 januari 2019 de gehele boerderij rookvrij terrein zijn. Helpt u hier aan mee?

 

Nieuw rookbeleid

Het nieuwe seizoen komt er al weer bijna aan, vanaf het einde van deze maand verwachten we ook onze eerste lammeren. Hiermee zal het weer drukker worden bij de dieren.. maar ook met bezoekers en de kinderen. 

 

Samen met u willen wij eraan werken rekening te houden met de gezondheid van onze bezoekers en dieren. Daarom willen wij het roken op het terrein afraden. Niet alleen voor de gezondheid, maar ook is het brandgevaarlijk met al het stro en hooi dat er op het terrein aanwezig is.

Op het gehele terrein raden wij daarom het roken af. 

Bij de speeltuin mag niet meer gerookt worden. Om dit duidelijk te maken zullen er borden geplaatst worden. Wilt u toch een sigaretje opsteken, dan kan dit bij de aangegeven rookplek. Hier staat een bankje met een asbak. 

 

In de toekomst willen wij de mogelijkheden bekijken de gehele boerderij rookvrij te maken. Helpt u hier aan mee?

 


2018

4 oktober dierendag

Dit jaar staan onze nieuwe biggen in het zonnetje. Ze hebben nog geen naam! Kom jij die helpen verzinnen? En als je hier toch bent, kun je gezellig meedoen met de spelletjes of lekker een cupcakeje snoepen. Dan is het feest helemaal compleet!

Vrijwilligers gezocht!

We zoeken vrijwilligers voor de zaterdagen en zondagen! Kijk onder de link vacatures voor meer informatie


Mei

Wat een gezelligheid op de dag van het park! Het was weer een groot succes. En ondanks dat we door het warme weer veel extra maatregelen moest treffen om het leuk te houden voor mens en dier, hebben er heel veel kinderen (en volwassenen) heerlijk kunnen genieten van de dieren. 


Zondag 28 mei zijn we weer te vinden met onze dieren bij de Dag van het Park in het Schollebos.

 

Alle informatie over deze gezellige dag vindt u op de facebookpagina DagvanhetparkCapelle
of in onderstaande flyer:

 

April

Er zijn weer volop lammetjes op de kinderboerderij. Zowel de geiten als de schapen zijn ondertussen bevallen en er is een hoop levendigheid op de kinderboerderij. Komen jullie ook de lammetjes bekijken? Dat kan van dinsdag t/m zondag van 8:00 tot 16:30.


Maart

De voorbereidingen voor diverse activiteiten zijn in volle gang. Allereerst zal het paasweekend (16 en 17 april) in het teken staan van leuke activiteiten. Daarnaast zal 20 mei een lente fair zijn op de kinderboerderij. Kijk bij activiteiten voor meer informatie!


Januari

Ook dit jaar komen er weer verschillende activiteiten. De eerste activiteit die gepland is, is onze winteractiviteit. Deze leuke activiteit zal zijn op 25 februari. Wil je meer informatie over de activiteit? Kijk onder het kopje 'activiteiten'.


Voor de geïnteresseerde:
We willen zo nu en dan ook wat natuurnieuws delen hier uit de omgeving. We starten deze rubriek met een boeiend interview dat vorige week bij Radio Capelle te horen was. Dit ging over de ooievaars hier in Capelle aan den IJssel en omgeving. Ruud Sterk, voorzitter van Stichting Natuurvrienden Capelle (SNC) vertelde hierover. Luister het fragment terug onder de volgende link:

 

 

Naar het interview!

 


2017

September

En toen was het opeens alweer september! Wat een goed en druk seizoen hebben we achter de rug. Nu nog even nagenieten van de laatste (zeer) warme zomerdagen en dan is het alweer tijd voor de herfst.

 

Natuurlijk plannen wij ook al vooruit... Hebben jullie de aankondiging voor de herfstactiviteit bijvoorbeeld al gezien? Er staan weer wat leuke activiteiten op het programma! Kijk snel onder het kopje Activiteiten. Kom je ook woensdag 19 oktober? Van harte welkom!

 

 


Ook is er weer nieuws te melden over de heemtuinhoning. Binnenkort ontvangen wij de laatste lichting honing van dit jaar uit de Heemtuin (en dus geschikt tegen hooikoorts hier in de regio).  I.v.m. met het verhuizen van de huidige imker, is het nog even onzeker óf er een andere imker komt en óf deze dan ook aan de kinderboerderij wil verkopen. De verwachting is in elk geval dat we komende winter en voorjaar geen Heemtuinhoning kunnen verkopen. We houden u op de hoogte zodra er meer bekend is. Onze excuses voor het ongemak.

 

We willen in elk geval Henk hartelijk bedanken voor al het werk dat hij de afgelopen jaren gestoken heeft in het verzorgen van de bijen en het vele slingerwerk om aan de vraag te kunnen voldoen! Wij wensen je heel veel plezier in je nieuwe woning.

 

De Weyn's honing blijft wel gewoon beschikbaar in de boerderijwinkel het komende jaar.

April

De verkoop van de Heemtuinhoning neemt nog steeds toe. Maar helaas kunnen de bijen niet meer honing produceren. Het resultaat is dan ook dat de Heemtuinhoning op dit moment helaas helemaal uitverkocht is. We verwachten weer nieuwe honing zodra de honing geslingerd kan worden, afhankelijk van het weer zal dit aan het begin van de zomer zijn.

 

Tot die tijd hebben we wel gewoon nog onze andere honing in voorraad: acacia, klaver, koolzaad, lavendel, lentehoning en nog meer andere smaakjes. Deze zijn niet geschikt tegen de hooikoorts (omdat ze niet hier uit de regio komen) maar wel zeker aan te raden om eens te proberen! Wij verkopen alleen koud geslingerde honing waar geen kunstmatige ingrediënten aan toegevoegd zijn. U bent van harte welkom om een langs te komen in onze boerderijwinkel, vraag gerust een medewerker om de honing te mogen proeven.


Maart

Ondanks het slechte weer dat was opgegeven en de harde wind die om je oren blies, was het toch gezellig druk op de Paasactiviteit! De voorspelde regen bleef gelukkig weg en zelfs het zonnetje liet zich herhaaldelijk zien. Honderden kinderen hebben alsnog de weg kunnen vinden naar de boerderij om gezellig eieren te zoeken, geschminkt te worden en te knutselen. Het was weer een geslaagde activiteit!

Bij de dwerggeiten en schapen zijn alle lammeren geboren. Het is dan ook weer gezellig druk in de hokken en op de wei! We verwachten tegen mei nog lammeren bij de land- en melkgeiten. Komen jullie dan ook weer gezellig kijken naar de jonge dieren?

Februari


Het lammerseizoen is officieel begonnen. De camel dwerggeit trapte vorige week af en beviel van 3 lammeren. Ondertussen is er nog een dwerggeit bevallen van 3 lammeren. De moeders en kinderen verblijven nu nog binnen, maar over een tijd zijn ze zeker ook in het buitenverblijf te bewonderen.

De komende tijd worden er nog meer lammeren verwacht, houd onze facebookpagina en de website in de gaten!

Januari


Er staan weer een aantal leuke activiteiten op het programma de komende weken! Zo zijn er de nationale voorleesdagen, een winteractiviteit en ook de Paasactiviteit komt er al weer aan. 

Kijkt u voor een actueel overzicht en alle informatie onder het kopje 'activiteiten'.

December 2015


Wellicht heeft u gemerkt dat we tijdens de verhuizing van onze website naar een andere server even niet online waren. Dit geldt ook voor ons e-mailadres. Heeft u dus de afgelopen dagen een email gestuurd naar ons e-mailadres maar nog geen antwoord terug? Stuur dan gerust nog een keer uw bericht!
Het is goed mogelijk dat uw email nooit is ontvangen door de verhuizing van server. Alvast bedankt voor de extra moeite.


Het is wellicht nog even weg, maar de winteractiviteit komt er weer aan! Deze zal plaatsvinden in de voorjaarsvakantie. Als er meer bekend is, zullen we dat zo snel mogelijk hier op de website plaatsen. 


Hieperdepiep, hoera!

De nieuwe website is helemaal af. Achter de schermen waren we er natuurlijk al een poosje mee bezig maar nu staat hij ook eindelijk online. We hopen dat u alles terug kunt vinden, mocht u nu toch nog iets tegenkomen wat niet hoort of wellicht is er iets niet helemaal duidelijk... laat het gerust even weten! Wij kijken dan zo snel mogelijk wat we eraan kunnen doen.