Oude activiteitenDe allereerste activiteit van 2024 staat alweer op de planning. Op woensdag 21 februari is het weer tijd om gezellig te knutselen, een leuke voorjaarsspeurtocht doen en om te zorgen dat er straks weer mooie bloemen tevoorschijn komen kun je ook zaadbommetjes maken.

Deze leuke dingen kun je doen tussen 12.30 en 15.30 doen en je betaald hier 2 euro per kind voor. Dit is inclusief alle materialen en natuurlijk wat te drinken met wat lekkers. 

Komen jullie ook? We zien jullie dan!
Na de zomerse temperaturen van de afgelopen periode lijkt de herfst nu echt te zijn begonnen. Tijd dus om onze herfstactiviteit kenbaar te maken!

 

Lekker knutselen in herfstsfeer, warm worden met een warme chocomelk en vind jij alle antwoorden met de speurtocht? 

Op woensdag 18 oktober tussen 12.30 en 15.30 kun je meedoen met deze activiteit. De kosten hiervoor zijn €1,- per kind.


 

 

Er komt weer een hele leuke activiteit aan! Samen met de gemeente Capelle aan den IJssel willen we zorgen voor meer biodiversiteit in onze woonplaats. Van 9 tot en met 14 oktober is er de duurzaamheidweek. Naast de andere activiteiten in de gemeente  kun je op woensdag 11 oktober op de kinderboerderij zaadbommetjes of een bijenhotel maken. 

 

Wij zijn erg enthousiast over deze activiteit en wij hopen dat wij jullie net zo enthousiast kunnen maken.


 

Wanneer: Woensdag 11 oktober

Tijden: 13.00-14.00 - Keuze uit bijenhotel of zaadbommetjes maken
                14.00-15.00 - Keuze uit bijenhotel of zaadbommetjes maken


Houd er rekening mee dat slechts 1 inschrijving per kind mogelijk is. Heeft u meerdere kinderen? Dan moet u het inschrijfformulier meerdere keren invullen. Inschrijven kan via de links onder aan de pagina. Let goed op dat er bij het goede tijdslot ingeschreven wordt!

Leeftijd: Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor jongere kinderen is deze activiteit nog te moeilijk.

Kosten: Dankzij de gemeente Capelle aan den IJssel is deze activiteit inclusief ranja en wat lekkers geheel gratis! 

 

We willen benadrukken dat er slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar is, dus zorg ervoor dat je je snel aanmeldt om teleurstelling te voorkomen!

 

Tijdslot 13:00-14:00 - Bijenhotel maken

Tijdslot 13:00-14:00 Zaadbommetjes maken

 

Tijdslot 14:00-15:00 Bijenhotel maken 

Tijdslot 14:00-15:00 - Zaadbommetjes maken


Wil jij eens achter de schermen kijken bij de kinderboerderij en helpen bij de verzorging van de dieren? Dit is je kans! De kinderboerderij organiseert van 15 tot en met 18 augustus een week waarin je van alles kunt leren over de dieren op onze boerderij. Iedere dag wordt er naast het voeren en verzorgen van de dieren aandacht besteed aan een nieuw thema. Hierdoor is het erg leuk om meerdere dagen mee te lopen!


Alle praktische informatie op een rij:

Wie kan hier aan meedoen? De activiteit is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Wanneer? 15, 16, 17 en 18 augustus van 8.30 tot 11.00 of van 14.30 tot 16.25
Hoe? Inschrijven kan via de volgende link: inschrijven dierverzorgingsweek. Je kunt je per dag maar 1x inschrijven, maar je kunt je voor meerdere dagen inschrijven
Kosten: De kosten zijn €2,- per keer. Dit is inclusief wat te drinken en wat lekkers. De kosten kunnen op de dag van de activiteit betaald worden.

Let op! Met het invullen van het inschrijfformulier geeft u uw kind toestemming om deel te nemen aan de dierverzorgingsweek en rekenen wij op zijn/haar aanwezigheid. De kinderboerderij sluit om 16.30, uw kind/kinderen moeten voor deze tijd zijn opgehaald.

 

De thema's die we naast de dierverzorging behandelen zijn:
Dinsdag: Konijnen
Woensdag: Verzorging
Donderdag: Hanteren

Vrijdag: Gezondheid.

We gaan er weer een gezellige week van maken, tot dan!


Tweede pinksterdag (29 mei) organiseert de kinderboerderij een snuffelmarkt! De activiteit is van 12.30 tot 15.30. De kinderboerderij is tot 12.30 gesloten. Komen jullie ook snuffelen op de kleedjesmarkt, kijken naar de scheerder of deelnemen aan diverse kinderactiviteiten?

Meedoen aan de activiteit kost €3,- en hiervoor kun je aan alle kinderactiviteiten meedoen. Zo kun je de schaapscheerder in actie zien, zelf een schaapje scheren, brood bakken, kleuren of op de foto met een dier! Voor jong en oud is er iets te beleven en we zien er naar uit om er samen een gezellige dag van te maken. 

 

Lijkt het jou nou leuk om met je kleedje spulletjes te verkopen op de snuffelmarkt? Geef je dan op via deze link.

Let op, beperkt aantal plekken beschikbaar!

Wegens de werkzaamheden aan de 's Gravenweg is het verstandig om met de fiets te komen. Komt u toch met de auto? Parkeer deze dan bij de Purmerhoek en loop dan verder naar de boerderij.


De paasactiviteit komt er weer aan! De voorbereidingen zijn al in volle gang en we hopen er weer een gezellige dag van te maken!

 

Op 2e paasdag, maandag 10 april, is de boerderij van 12.30 tot 15.30 geopend voor weer een leuke activiteit! Kom je ook gezellig eieren zoeken, eieren schilderen en leuke paasspelletjes doen zoals onder andere wortel werpen en paashaasje prik.

 

Daarnaast kun je een mooie glittertattoo laten zetten en wie is er als eerste over de stormbaan? Uiteraard hebben we voor de dorst wat te drinken en er wat te snoepen naast.

 

Meedoen aan deze activiteit kost €3,- en hiervoor kun je aan alles meedoen.

LET OP! Wegens de werkzaamheden aan de 's Gravenweg kunt u het beste met de fiets komen. Komt u toch met de auto? Parkeer deze dan bij de Purmerhoek en loop dan verder naar de kinderboerderij.