Oude activiteiten

De paasactiviteit komt er weer aan! De voorbereidingen zijn al in volle gang en we hopen er weer een gezellige dag van te maken!

 

Op 2e paasdag, maandag 10 april, is de boerderij van 12.30 tot 15.30 geopend voor weer een leuke activiteit! Kom je ook gezellig eieren zoeken, eieren schilderen en leuke paasspelletjes doen zoals onder andere wortel werpen en paashaasje prik.

 

Daarnaast kun je een mooie glittertattoo laten zetten en wie is er als eerste over de stormbaan? Uiteraard hebben we voor de dorst wat te drinken en er wat te snoepen naast.

 

Meedoen aan deze activiteit kost €3,- en hiervoor kun je aan alles meedoen.

LET OP! Wegens de werkzaamheden aan de 's Gravenweg kunt u het beste met de fiets komen. Komt u toch met de auto? Parkeer deze dan bij de Purmerhoek en loop dan verder naar de kinderboerderij.

Het is alweer bijna herfstvakantie, kom jij gezellig knutselen met kastanjes? Het is op woensdag 26 oktober van 12.30 tot 15.30. De kosten voor deze activiteit zijn €1,00. Natuurlijk krijg je er ook ranja en wat lekkers bij. Zien we je dan?

Reserveren is voor deze activiteit niet nodig.

Voorjaarsactiviteit 2020

Ja ook dit jaar komt er weer een leuke winteractiviteit aan! Of eigenlijk moet ik zeggen een heerlijke activiteit, want je kan op deze activiteit een lekkere cupcake versieren. Deze mag je natuurlijk gelijk opeten, of maak een bewaardoosje en neem je cupcake mee naar huis.

Ook kun je komen knuffelen met de dieren in de knuffelhoek en een voerbekertje knutselen.

 

Al dit leuks is te doen op zondag 1 maart van 12.30 tot 15.30 voor €2,- per kindje inclusief ranja en een snoepje. Kom jij ook? Opgeven voor deze activiteit is niet nodig, maar houd er rekening mee, op=op!


Dierverzorgingscursus 2019

Ja ja, ook dit jaar is er weer de dierverzorgingsweek en daar kan je je nu voor opgeven! 

Op maandag 22 juli begint de cursus en op vrijdag 26 juli gaan jullie allemaal met een diploma op zak weer naar huis.

 

De cursus is dit jaar een beetje aangepast waardoor deelname alleen mogelijk is vanaf 7 jaar. We gaan deze week heel veel leren over de dieren, maar natuurlijk niet alleen uit de boeken! We gaan ook lekker de hokken in dus vergeet niet je laarzen aan te trekken deze week.

 

Je kunt je opgeven voor de ochtendgroep, deze is van 9 uur tot 11 uur. Ben jij niet zo'n vroege vogel en en kom jij liever de middag? Geen probleem, de middaggroep is van 14 uur tot 16 uur. Per groep kunnen er 10 kinderen deelnemen, dus geef je snel op!

 

De kosten voor deze activiteit is €5,- dit is inclusief alle werkbladen en elke dag drinken en wat lekkers. Zien wij jullie dan?

 

Herfstactiviteit 2018

Na een warme zomer is het ondertussen alweer herfst! Hoogtijd dus voor onze herfstactiviteit, hou de agenda bij de hand en zet de activiteit er in. 

 

Op zondag 28 oktober is het zover, van 13.30 tot 15.30 is er weer van alles te doen met de herfst als thema.

Zo kun je o.a. wat lekkers maken voor de vogels, zorgen voor wat sfeer in huis met het maken van een herfst kaarsje en knutselen met crêpepapier. 

De kosten voor deze activiteit zijn €2,-. Dit is inclusief alle materialen en een glaasje ranja met wat lekkers uiteraard.

 


Reserveren voor deze dag is niet nodig, kom gerust gezellig langs! Tot de 28e!


Dierverzorgingscursus

Ook dit jaar organiseren we weer de dierverzorgingscursus. Deze vind plaats van 16 juli tot en met 20 juli. 


Wil jij graag met dieren werken? Doe dan mee met deze week! Dan leer je meer over de verzorging van de boerderijdieren; wat krijgen de dieren nu te eten, hoe maak je het verblijf schoon en hoe kun je zien of het een mannetje of een vrouwtje is? 5 dagen lang(voor de jonge kinderen 4 dagen) leer je over alle dieren op de kinderboerderij! Niet alleen uit een boekje, maar natuurlijk lekker tussen de dieren. Trek je dus wel je laarzen aan?

 

Er zijn 2 groepen, de lammetjes is speciaal voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. De cursus voor deze groep is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 11.00. 

De geitjes is er voor de kinderen vanaf 7 jaar en is op maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 16.00.

Deelname kost €5,- per kind. Dit is voor 4 dagdelen(woensdag is gratis voor de geitjes) cursus inclusief alle werkbladen en wat drinken. Geef je nu snel op want vol=vol! Opgeven kan via mail, telefoon of op de kinderboerderij.


Meiactiviteit 2018

Aankomende 26 mei is het weer tijd voor onze jaarlijkse mei activiteit. Dit jaar met een lekker stoer thema: Survival!

 

Allemaal van harte welkom


Paasactiviteit 2018

De paaseitjes beginnen al in de winkels te liggen dus wij gaan ook al denken aan onze paasactiviteit. Net zoals elk jaar kan deze natuurlijk niet ontbreken.

Maandag 2 april is het dus weer zo ver, van 11.00 tot 14.00 zijn er weer allerlei dingen te doen. Zo komt de paashaas eieren verstoppen, kun je eieren schilderen of je laten schminken! Ook zullen er weer leuke knutsels zijn. Je kunt een leuke speurtocht maken en knuffelen met de dieren in een knuffelhoek.

De Paashaas komt ook een bezoekje brengen met een mand vol cadeautjes! 's Ochtends is de Paashaas druk bezig met alle eieren verstoppen. Hierdoor is de kinderboerderij pas vanaf 11.00 geopend.

 

Deelname kost €3,- per kind inclusief een bekertje ranja en wat lekkers. Opgeven voor deze activiteit is niet nodig.


Voorjaarsactiviteit 2018

 

Op zaterdag 3 maart van 12.00 tot 15.00 is er weer een activiteit gepland!

 

Om het voorjaar te vieren gaan we een narcis en een konijntje knutselen, kun je geschminkt worden, of meedoen aan het poepspel! Er komt een knuffelhoek met allerlei dieren en je kan de (kunst)koe leren melken. Of een mooie kleurplaat maken om mee naar huis te nemen!

 

Deelnemen kost € 1,50 per kind, inclusief een bekertje ranja en wat lekkers. Opgeven is niet nodig.


Dierverzorgingsweek 2017Altijd al willen weten wat het nu inhoudt om een dierverzorger te zijn op de kinderboerderij? Of wil jij gewoon graag heel veel leren over de dieren op de boerderij en hoe je hen moet verzorgen? Trek dan snel je laarzen aan en schrijf je nu in voor onze dierverzorgerscursus!

 

De cursus vindt plaats van 10 t/m 14 juli. Elke dag wordt er een onderwerp behandeld waarna je dit natuurlijk ook direct in de praktijk gaat brengen. Gaat het dus over eten? Reken er dan maar op dat jij deze dag ervoor zorgt dat de dieren te eten krijgen! 

 

Voor de leeftijd van 4 t/m 6 jaar kun je je inschrijven voor 'De Lammetjes':
Zij hebben de cursus op ma, di, do en vrijdag (woensdag rustdag) van 9 - 11 uur

Voor de leeftijd van 7 jaar en ouder kun je je inschrijven voor 'De Geitjes':
Zij hebben alle dagen cursus van 13.30 - 16 uur

 

Meedoen kost slechts 5 euro voor de hele week! Dit is inclusief te drinken en al het lesmateriaal.

 

Inschrijven kan via de telefoon, email of op de boerderij. Er zijn slechts beperkte plaatsen dus als je zeker wil zijn dat jij er bij bent, schrijf je dan snel in!  


Schapen worden geschoren

Woendagmiddag 7 juni zullen de schapen geschoren. Tijdens deze kleinschalige activiteit kun je zien hoe het werkt als de schapen geschoren worden. Daarnaast zijn er ook 2 kleine knutsels. Zo kan er een armbandje van wol gemaakt worden en kan er een eigen schaapje beplakt worden.

 

Tussen 13.00 en 15.00 bent u van harte welkom om te komen kijken.


Lentefair 2017

Zaterdag 20 mei, van 11.00 uur tot 15.30 uur, gaan we voor het eerst een lentefair organiseren! De kinderboerderij zal vol staan met kraampjes, kunnen de kinderen zich laten schminken, springen op het springkussen, een fruitslinger maken en zijn er leuke demonstraties te zien met o.a. eenden drijven en grondwerk met pony’s.


De kraampjes worden bemand door diverse ondernemers uit Capelle en omgeving. Zo kun je weer een heerlijke pannenkoek kopen, genieten van heerlijke ambachtelijke producten van de Vitaminefiets, heerlijke paling van de palingroker of proef o.a. heerlijke cupcakes bij Angela’s bakprojecten. Ook zijn er een kraampjes met kinderkleding, bijtsieraden, windlichten, brocante woondecoratie en meubels en worden er spijkerbroeken omgebouwd tot iets nieuws!

 

En dit jaar is er een spectaculaire actie: raad jij het aantal, dan win jij misschien wel de fotoshoot van Evelien Kruis Fotografie!

 

Een strippenkaart voor de kinderen om overal aan mee te doen kost slechts 3 euro, een bekertje limonade inbegrepen. Opgeven voor deze gezellig middag is niet nodig.

 

Tot zaterdag de 20ste!  


Paasactiviteit

Zoals jullie van ons gewend zijn hebben we ook dit jaar weer onze succesvolle paasactiviteit. Dit jaar zal het wel wat anders zijn dan andere jaren. Zo kun je dit jaar niet 1, maar 2 dagen genieten van leuke activiteiten op de kinderboerderij! 

Dag 1, zondag 16 april van 10.00 tot 15.30

 

Deze dag kun je eieren komen schilderen, springen op de springkussen en de paashaas komt ook nog op bezoek! Ook kun je een heerlijke pannenkoek kopen bij Culi Crêpes. 

Het kopen van een strippenkaart voor deze dag kost €1,- dit is inclusief een bekertje ranja.

Dag 2, maandag 17 april van 11.00 tot 14.00

 

Deze dag komt de paashaas de eieren verstoppen, daarom is de kinderboerderij tot 11.00 gesloten. Wanneer de boerderij open is kun je zoals elk jaar de eitjes gaan zoeken. Ook kun je lekker knutselen, springen op het springkussen, je laten schminken of kroelen met de jonge dieren. En natuurlijk kunnen de heerlijke pannenkoeken van Culi Crêpes niet ontbreken. Zoals je ziet is er ook deze dag genoeg te doen! 

Het kopen van een strippenkaart voor deze dag kost €2,50. Dit is inclusief een bekertje ranja en wat lekkers te snoepen.

In verband met de verwachte drukte kunt u deze dag het beste met de fiets komen of parkeren bij de Purmerhoek.


Winteractiviteit

Ook dit jaar staat er weer een winteractiviteit op de planning! Op 25 februari van 12.30 tot 15.30 zal de boerderij in het teken staan van 'Winter plezier'.

Er zal weer genoeg te doen zijn, zo kun je onder andere een speurtocht maken, opwarmen bij het vuur en marshmallow's roosteren en een eetbare sneeuwpop maken. En om niet alleen ons eigen buikje vol te krijgen wordt er voor de vogels een voederpop gemaakt.

 

Meedoen met deze activiteit kost €2,- dit is inclusief wat te drinken en wat lekkers.

 

Komen jullie ook?


Herfstactiviteit

Woensdag 19 oktober is het weer tijd voor onze herfstactiviteit! Tussen 12.30 en 15.30 uur staat de hele boerderij in het teken van vallende blaadjes, de naderende winter en spinnen.... brrrr!

 

Er zijn weer leuke knutsels te doen en er kan weer gespeurd worden.  Weet jij eigenlijk waar alles voor een pannenkoek vandaan komt? Met als afsluiter natuurlijk een zelf versierde pannenkoek. Want niks is lekkerder dan iets warms nu de dagen kouder worden.

 

Om mee te kunnen doen aan deze gezellige middag, kun je een strippenkaart kopen voor 2 euro. Dit is incl. iets te drinken en wat lekkers.


Zomeractiviteit 'cowboys en indianen'

De zomeractiviteit staat alweer op de planning. Op 20 augustus is het zover! Van 12.30 tot 15.30 ben je van harte welkom! Het thema voor deze dag is 'cowboys en indianen' en alle onderdelen hebben hiermee te maken.

Zo kun je een mooie verentooi maken, boogschieten en springen op het springkussen. Ook zal er een (opblaasbaar) rodeopaard zijn, blijf jij het langste erop zitten? Help je ook mee met de tipi te beschilderen tot een prachtig kunstwerk? Ook zal er een demonstratie zijn met een echt western-paard.


En om helemaal in de cowboys en indianen sfeer te komen zou het leuk zijn als jullie allemaal binnen dit thema verkleed naar de kinderboerderij komen! Zo is de hele kinderboerderij gevuld met leuke cowboys en indianen.

Zoals je ziet zijn er weer  zat leuke dingen te doen, meedoen met deze activiteit kost €2,-. Dit is inclusief een beker ranja en wat lekkers.


Dierverzorgersweek

Het is weer mogelijk je op te geven voor de dierverzorgersweek!

Altijd al willen weten wat het nu inhoudt om een dierverzorger te zijn op de kinderboerderij? Of wil jij gewoon graag heel veel leren over de dieren op de boerderij en hoe je hen moet verzorgen? Trek dan snel je laarzen aan en schrijf je nu in voor onze dierverzorgerscursus!

 

De cursus vindt plaats van 11 t/m 15 juli. Elke dag wordt er een onderwerp behandeld waarna je dit natuurlijk ook direct in de praktijk gaat brengen. Gaat het dus over eten? Reken er dan maar op dat jij deze dag ervoor zorgt dat de dieren te eten krijgen! 

 

Voor de leeftijd van 4 t/m 6 jaar kun je je inschrijven voor de Kalfjes:
Zij hebben de cursus op ma, di, do en vrijdag (woensdag rustdag) van 9 - 11 uur

Voor de leeftijd van 7 jaar en ouder kun je je inschrijven voor de Koetjes:
Zij hebben alle dagen cursus van 13.30 - 16 uur

 

Meedoen kost slechts 5 euro voor de hele week! Dit is inclusief te drinken en al het lesmateriaal.

 

Inschrijven kan via de telefoon, email of op de boerderij. Er zijn slechts beperkte plaatsen dus als je zeker wil zijn dat jij er bij bent, schrijf je dan snel in!  


Oud-Hollands Schaapscheerfeest

Op zaterdag 21 mei is het weer tijd voor ons jaarlijkse Schaapscheerfeest. De schapen mogen hun winterjas weer uitdoen, alle reden voor een feestje vinden wij. Dit jaar is de hele middag ingekleed in het Oud-Hollandse thema. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Zo zijn er diverse demonstraties, gezellige marktkraampjes, oud Hollandse spelletjes en leuke knutsels. Daarnaast is er ook een konijnendeskundige aanwezig. Heb je vragen over je konijnen thuis? Stel ze gerust aan de deskundige! Alle reden dus om gezellig te komen kijken!

De boerderij is gratis te bezoeken. Om mee te doen aan de knutsels en activiteiten kunt u voor de kinderen een strippenkaart aanschaffen voor 3 euro.

 

 


Winteractiviteit 'Pooldieren'

Woensdag 24 februari van 13.30 - 15.30 uur is het weer tijd voor een gezellige winteractiviteit! Dit jaar helemaal in het thema van pooldieren, zoals de pinquin, ijsbeer of walrus. 

Er zijn allerlei leuke dingen te doen, zoals: vissen in een wak, het 'Voer-de-pinquin-spel', dierenmaskers maken, knutselen en een speurtocht volgen. 

 

Zin om mee te doen? Kom dan ook! Om mee te doen aan de activiteiten koop je een strippenkaart voor slechts 2 euro bij de ingang van de boerderij. Dit is inclusief iets te drinken. 

 

En regent het buiten? Of komt er wellicht toch nog wat winters weer hier in de Randstad? Geen probleem, alle activiteiten vinden binnen plaats!


Nationale voorleesdagen

Van 27 januari t/m 6 februari zijn de nationale voorleesdagen, georganiseerd door Stichting Lezen. Als boerderij doen wij hier ook graag aan mee, wij promoten het lezen onder onze jonge bezoekers al via onze zwerfboekenkast. Maar zeker nu het prentenboek dat jaarlijks uitgekozen wordt voor deze gelegenheid, geheel in teken staat van... de kinderboerderij! 

 

"Hoera! We hebben er een geitje bij.." is het boek dat daarom ook op Klaverweide voorgelezen zal worden. We hebben 2 voorleesmomenten op zondag 31 januari: om 11 uur en 15 uur. Iedereen is van harte welkom aan te schuiven om gezellig naar het verhaal te komen luisteren over de geboorte van een nieuwe kinderboerderij bewoner. Het voorleesverhaal is vooral geschikt voor de jongste bezoekers onder ons.

 

Het verhaal is een leuke voorbode, want in februari zal ook op deze kinderboerderij regelmatig geboortenieuws te melden zijn!  Hou de website dus in de gaten en volg het geboorteseizoen op de voet... 


Paasactiviteit

Alvast voor in de agenda: 2e Paasdag, maandag 28 maart is het weer tijd voor de jaarlijkse paasactiviteit! De boerderij is weer geopend van 11 tot 14 uur.

Binnenkort volgt hier alle informatie over deze dag. Maar we zullen alvast een tipje van de sluier oplichten: dit jaar zal alles in het teken staan van jonge vogels!