Katten

Dit is Max, de huiskat van de kinderboerderij. Hij is geboren op een andere boerderij en als kitten hier komen wonen. Max vind het heerlijk om lekker rond te lopen en achter muizen aan te gaan, maar met een lekker dutje doe je hem ook veel plezier! Zeker wanneer de zon schijnt, dan gaat hij vaak op een picknick bank liggen soezen. Gemiddeld slapen katten maar liefs 14 uur per dag, dus het is niet gek als je Max vooral slapend ziet ;)

Er zijn heel veel verschillende katten rassen. Van heel groot, denk bijvoorbeeld aan de maine coon, tot heel klein, het kleinste ras is de singapura. Wist je dat er over de hele wereld wel 500 miljoen katten leven? Dat zijn er echt heel veel!

Een mannelijke kat heet kater, een vrouwtjes kat wordt poes genoemd en een jonge kat noem je kitten. Een kitten wordt doof en blind geboren, pas na gemiddeld 8 dagen gaan de ogen open. Na 9 dagen gaan de oren open en kunnen de kittens geluiden gaan horen. In het begin kunnen de kittens nog niet lopen, wanneer ze beginnen met lopen is het vooral nog waggelen. Pas met een week of 4 kunnen ze normaal lopen.

We hebben in de loop van de tijd meerdere katten gehad, een aantal kun je zien bij de foto’s hieronder.