Varkens

Knor, knor! Wat leuk dat jullie ons komen bezoeken. Wij zijn Floor en Babs, de Kune Kune varkens van de kinderboerderij. We zijn 2 zeugen, dit betekent dat wij vrouwtjes zijn. Een mannetje heet een beer en een jong heet big.

Van oorsprong komt ons ras uit Nieuw-Zeeland. Dat is best een eind vanaf Nederland! Kune Kune betekend eigenlijk 'dik en rond'. Dat klopt ook wel een beetje, daarom mogen wij niet gevoerd worden, anders worden we nog dikker en ronder! Kune Kune varkens zijn leuke, sociale en intelligente varkens, maar dat is voor ons niks nieuws. Wij zijn gewoon hartstikke leuk!

 

Wist je dat wij ook net zo slim zijn als honden? Ook wij kunnen dus heel wat kunstjes leren. Zo hebben wij ook een kunstje geleerd, misschien heb je dat wel eens gezien. Nu is het beste kunstje wat wij kunnen, lekker slapen. Wij maken graag een holletje in het stro en verstoppen ons er dan onder. We gaan nu weer lekker verder slapen, tot ziens op de kinderboerderij!

 

Op 3 september 2017 zijn Floor en Babs verhuisd naar een boerderij in Zeewolde. Wij hopen in de toekomst nieuwe Kune Kune biggen te ontvangen op de kinderboerderij.