Gerbils

Kijk eens hoe lief ik eruit zie, ik ben een gerbil. Ik ben een klein knaagdiertje uit de steppegebieden en half woestijnen. Wij worden daarom ook wel woestijnratten genoemd. Overdag als het heel warm is en 's nachts als het heel koud is lig ik lekker uitgebreid te slapen in mijn holletje. Als ik lekker ben uitgeslapen ga ik op pad. Ondanks dat de temperaturen hier in Nederland wel anders zijn, zit het ritme er zo in dat het best zou kunnen dat ik lekker aan het slapen ben tijdens jouw bezoek op de kinderboerderij.

Wij kunnen water opslaan in onze vetlagen in ons lichaam, zo hebben wij altijd genoeg water om de dag door te komen. In de woestijn is het wel handig om niet zoveel te hoeven drinken! Om water te besparen plassen wij niet zoveel en als wij plassen is het heel droog. Zo wordt ons hok ook niet zo snel vies en nat!

Als wij de omgeving bekijken gaan wij op onze achterpoten staan. Zo kunnen wij alles goed zien! Is er gevaar? Dan stampen wij met onze achterpoten op de grond om de rest van de groep te waarschuwen.