Degoe's

Wij lijken een beetje op ratten, maar dat zijn we niet! Wij zijn degoe's. Wij komen oorspronkelijk uit Chili en Peru. Over het algemeen hebben wij een mooie diepbruine kleur, een lange staart en aan het einde een kwastje met haar. Op de kinderboerderij hebben wij ook de kleurslag blauw en bont. Wat een vrolijke bende is het zo!

 

Wij zijn hele sociale diertjes en worden niet graag alleen gehouden. In het wild leven wij altijd in hele grote groepen. Daar wonen we in de kieren en gaten van de bergen en graven een mooi gangenstelsel in de grond.

 

Naast graven houden wij ook heel erg van knagen! Dit is niet zomaar, maar omdat onze tanden ons hele leven blijven doorgroeien. We knagen zoveel mogelijk om te zorgen dat onze tanden afslijten. Doen wij dit niet groeien onze tanden zo ver door dat het pijn doet. Daarom hebben wij op de kinderboerderij veel stokken om lekker aan te kunnen knagen! Heb je trouwens wel eens gezien dat onze tanden geel zijn? Bij degoe's is dat helemaal niet raar, dit betekent juist dat we gezond zijn!