Duiven

Heb je het mooie vernieuwde duivenhok al gezien? Hierin zitten 2 duivenrassen. De Damascener en de Felegyhazer tuimelaar. Beide zijn erg leuke duiven om te zien. Ze hebben een rustig karakter en zijn dus heel geschikt voor op de kinderboerderij.

 

De Felegyhazer tuimelaar wordt zo genoemd door de manier van vliegen, in de lucht kunnen zij hun hoofd in de nek gooien waardoor ze om tuimelen.


Vroeger werden duiven vaak gebruikt om post te brengen, toen hadden ze nog geen email, whatsapp of facebook! Het was wel een omslachtige manier. Wanneer je iemand een berichtje wilde sturen moest je een duif van diegene hebben. Met het briefje aan de poot vastgebonden vloog de duif terug naar zijn huis en kon het briefje gelezen worden. Gelukkig gaat het nu een stuk makkelijker! Duiven worden nog wel gebruikt voor de sport, zo zijn er duiven die wel honderden kilometers vliegen naar huis. Degene die dan het snelst thuis is heeft gewonnen. Tijdens zo’n vlucht kunnen de duiven tot wel 70 km per uur vliegen.

 

 

Wist je dat een mannetjes duif doffer genoemd wordt? Een vrouwelijke duif heet duivin en een jong wordt pieper genoemd.