Chincilla's

Hé hallo! Wij zijn chinchilla's. Mensen noemen ons ook wel eens boomkonijnen, maar dat klopt helemaal niet! Het is ook onduidelijk waar deze benaming vandaan komt, wij zijn namelijk helemaal geen familie van de konijn en zijn ook niet te vinden in bomen. We klimmen wel graag, op de kinderboerderij zitten we vaak verstopt in het hoogste huisje.

 

Wij komen net als de degoe uit Chili en Peru. Heb je onze mooie pluimstaart en grote oren al gezien? Dat is iets waar je een chinchilla goed aan kan herkennen! Onze vacht is grijs, wit of beige. Daarnaast is de vacht ook heel zacht, dit komt doordat er uit 1 haarwortel wel 40-120 haren groeien!

 

Ons ontbijt, lunch en avondeten bestaat uit planten en gras, we zijn echte planteneters. Het is dus ook belangrijk om een chinchilla in gevangenschap de goede voeding te geven.

 

Overdag zal je mij niet vaak zien, dan lig ik lekker te luieren op een veilige plaats. Als de zon langzaam onder gaat kom ik tevoorschijn om van de laatste zonnestralen te genieten. 's Nachts als het donker is ga ik opzoek naar eten. Geen zorgen hoor, want ik kan gewoon zien in het donker! Niet met mijn ogen, maar met mijn snorharen weet ik altijd een goede en veilige weg te vinden.