Honden

Sascha is op 18-06-2019 ingeslapen nadat er helaas tumoren geconstateerd waren. Wij gaan Sascha erg missen op de boerderij. 
Ze heeft een leeftijd van ruim 13 jaar mogen bereiken.


Woef! Mijn naam is Sascha. Ik woon niet op de kinderboerderij, maar op de dagen dat mijn baas hier werkt loop ik lekker rond op de kinderboerderij. Ik ben een labrador retriever, dit is ook het meest voorkomende ras in Nederland. Dat is natuurlijk niet zo gek, want wij zijn gewoon hartstikke leuk! De labrador is een stabiele, sociale en vrolijke hond. Actief, speels en aanhankelijk. Ook zijn labradors behoorlijk slim! Werken voor de baas doe ik graag. En als labrador hou ik heel veel van kinderen. Had ik al gezegd dat wij labradors gewoon heel leuk zijn?

 

 

De labrador komt in verschillende kleuren voor. Ik ben zwart, maar je hebt ook bruin en geel. Bij een gele labrador kan de kleur variëren van heel licht tot bijna rood.

 

Wist je dat een labrador zelfs een ei in de bek kan houden zonder dat deze kapot gaat? Dit is omdat ze vroeger voor de jacht gebruikt werden. Het wild wat gevangen werd mocht natuurlijk niet kapot gaan.

 

 

Ik heb trouwens nog meer honden vriendjes op de kinderboerderij. Nog een labrador en een Duitse dog. Veel hè! Maar we zijn nooit allemaal tegelijk bij elkaar, dat zou een drukke bedoeling worden. De andere honden zal je als bezoeker niet snel op het terrein tegen komen. Zij zitten lekker in de kantine terwijl de baas werkt. En zeg nou zelf, dat is toch veel gezelliger dan thuis blijven? Hieronder foto's van alle honden.