Coronamaatregelen

Hier komt alle actuele informatie te staan met betrekking tot de coronamaatregelen.
Wanneer er versoepelingen of strengere regels aankomen wordt dit op deze

pagina gedeeld. 


Alles is weer vrijgegeven!

Vanaf 25 februari zijn er weer nieuwe versoepelingen omtrent de coronamaatregelen. Op de kinderboerderij is het niet meer verplicht om in de binnenruimtes een mondkapje te dragen. 

 

Het is ook niet meer verplicht om anderhalve meter afstand te houden. De anderhalve meter afstand blijft wel een veilige afstand en daarom vragen we u om elkaar de ruimte te geven. Daarnaast vragen wij u thuis te blijven bij gezondheidsklachten.

Nog een paar versoepelingen

Ook vanaf 26 januari zijn er weer enkele versoepelingen. De kinderboerderij is vrij te bezoeken en ook de binnenruimtes zijn weer geopend. Het is hier wel verplicht om een mondkapje te dragen.

Uiteraard blijven de basisregels gelden waarbij er anderhalve meter afstand gehouden moet worden en vragen wij u thuis te blijven bij gezondheidsklachten.

Een bezoekje aan de kinderboerderij is zonder QR-code. Tot ziens!


Wij blijven open, bezoek ook onze boerderijwinkel!

Vanaf 15 januari '22 zijn de Coronamaatregelen weer enigszins versoepeld, gelukkig heeft de kinderboerderij nooit hoeven sluiten de afgelopen periode, maar nu alle winkels weer open mogen, kan ook onze boerderijwinkel kan weer normaal bezocht worden. Natuurlijk wel met mondkapje op en met 1 huishouden tegelijk. 

 

Verder zijn nog steeds alle publieke binnenruimtes gesloten, met uitzondering van de grote stal. Deze is alleen toegankelijk om gebruik te maken van de toiletten en de handenwasplaats. En om toegang te krijgen tot de boerderijwinkel. 

Helaas zijn andere binnenruimtes zoals het knaagdierenverblijf wel gesloten. U hoeft geen QR code te laten zien op de kinderboerderij.

  

Graag tot ziens!


Wij mogen open blijven!

Sinds 19 december '21 is Nederland weer in een harde lockdown beland. Gelukkig is er een uitzondering gemaakt voor buitenspeeltuinen en kinderboerderijen dus wij hoeven niet te sluiten! U bent dan ook van harte welkom binnen onze reguliere openingstijden! Wel gelden er nieuwe maatregelen, de publieke binnenruimtes zijn helaas gesloten, met uitzondering van de grote stal, deze is alleen toegankelijk om gebruik te maken van de toiletten en de handenwasplaats. Hier geldt nog steeds de mondkapjesplicht. Helaas zijn andere binnenruimtes zoals het knaagdierenverblijf wel gesloten. De boerderijwinkel is wel geopend voor het afhalen van producten. U hoeft geen QR code te laten zien op de kinderboerderij.

  

Graag tot ziens op de kinderboerderij!


Mondkapjesplicht

Vanaf zaterdag 6 november geldt er weer een mondkapjesplicht voor alle publieke binnenruimtes op de kinderboerderij. Dit zijn de grote stal met de toiletten, het knaagdierenverblijf en de boerderijwinkel. U kunt nog wel gewoon de kinderboerderij betreden zonder QR code te laten zien.

Wanneer de regering dit in gaat stellen voor pretparken en dierentuinen, waar sprake van is in de toekomst, zal dit waarschijnlijk ook gaan gelden voor de kinderboerderij, maar op dit moment is dit nog niet het geval. Hou daarom onze website goed in de gaten voor actuele informatie alvorens u op bezoek komt.

 

Graag tot ziens op de kinderboerderij!


Weer redelijk normaal!

Nadat we een aantal weken de bezoekers hebben laten registreren is dat bij een bezoek aan de kinderboerderij sinds zaterdag 26 juni niet meer nodig. U kunt de boerderij dus vrij komen bekijken. Ook de mondkapjesplicht is op de boerderij voorbij. U kunt dus ook de stal en het knaagdierenverblijf in zonder mondkapje.

Ook is de winkel weer geopend! U kunt weer kaas, eieren, honing, ijsjes en speelgoed kopen. Komt u snel een kijkje nemen?

 

Uiteraard willen wij u vragen nog wel anderhalve meter afstand te houden van onze medewerkers, vrijwilligers, cliënten van de Pameijer en andere bezoekers en wij vragen u nog steeds rekening te houden met onze huisregels en thuis te blijven bij gezondheidsklachten.


Yes! Woensdag 19 mei mogen we weer open!

Gelukkig mogen we vanaf woensdag 19 mei weer open 😊

Wil je een bezoekje komen brengen? Let dan op de volgende punten:

 

De kinderboerderij is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Bij binnenkomst wordt je bezoek geregistreerd en krijg je een label met een nummer mee, hiermee kunnen wij bijhouden of er niet teveel bezoekers zijn. Na het bezoek kan dit label weer ingeleverd worden bij de poort.

 

De winkel is nog gesloten, maar er kan wel gebruik gemaakt worden van de frisdrankautomaat voor wat te drinken en wat lekkers. De voerautomaat is ook te gebruiken, wisselen kan bij de medewerker die ook de registratie verzorgd. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de toiletten, let op hier geldt wel een mondkapjesplicht! Helaas is het knaagdierenverblijf nog niet toegankelijk, wij hopen dat dit weer mogelijk is bij de volgende versoepelingen.

 

Houdt a.u.b. anderhalve meter afstand van onze medewerkers, vrijwilligers, cliënten van de Pameijer en andere bezoekers en wij vragen u nog steeds rekening te houden met onze huisregels en thuis te blijven bij gezondheidsklachten.

 

Zien we jullie snel weer?


Bijna weer open?!

Zoals te horen was op de persconferentie van dinsdag 11 mei mogen we, wanneer er niet aan de noodrem getrokken wordt, vanaf 19 mei weer open! We zijn nog druk aan het uitzoeken onder welke voorwaarden en hoe dit voor de kinderboerderij eruit zal gaan zien, mochten we meer weten kun je dat lezen op de website of op onze facebook pagina. Hopelijk zien we jullie snel weer!


Nog steeds gesloten...

Helaas is er ook na de laatste persconferentie nog geen zicht op het open gaan van de kinderboerderijen in Nederland, die net zoals alle dierentuinen verplicht dicht zijn. Wij melden het weer als wij wel weer open mogen!


 

Sluiting kinderboerderijen verlengd

 

Helaas zijn ook na 19 januari de maatregelen van de harde lockdown verlengd waardoor alle kinderboerderijen in Nederland minstens tot en met 2 maart 2021 gesloten blijven... Wij vinden het jammer uw bezoek te moeten missen en hopen dat we in het voorjaar weer open mogen zodat u onze (jonge) dieren weer kunt komen

bewonderen! 


 

Helaas moeten wij weer sluiten...

 

De harde lockdown waar Nederland zich vanaf 15 december in bevindt heeft helaas ook consequenties voor de kinderboerderij. Net als pretparken, dierentuinen en andere 'doorstroom locaties' moeten alle kinderboerderijen in Nederland weer sluiten. En dit minstens tot en met 19 januari 2021. Onze medewerkers, die natuurlijk alle dieren goed blijven verzorgen, wensen u hele fijne feestdagen en we hopen u in 2021 weer te mogen begroeten op de kinderboerderij! 


 Vanaf 21 november weer open!

 

Vanaf 21 november gaat de kinderboerderij weer open voor publiek van 8.00 tot 16.30 uur. Volgens de Coronamaatregelen mag dit al vanaf donderdag 19 november, maar wegens grote werkzaamheden met graafmachines kunnen wij donderdag en vrijdag nog niet de verplichte looproute afzetten met hekken. Hierdoor kunnen wij niet eerder open als zaterdag 21 november. Tot die tijd kunt u natuurlijk wel een andere kinderboerderij in de buurt bezoeken! Wij zien u graag vanaf zaterdag weer terug!Vanaf 5 november weer gesloten

Helaas zijn wij genoodzaakt om vanaf 5 november weer de deuren te sluiten voor een periode van minimaal 2 weken. Wij houden u op de hoogte als wij weer open gaan!


Nieuwe maatregelen

Op dit moment is de kinderboerderij nog gewoon geopend van 8.00 tot 16.30. Wij hebben contact gehad met de veiligheidsregio Rotterdam en weten hoeveel bezoekers wij op het terrein mogen hebben. Doordat we dit aantal bezoekers niet snel tegelijkertijd hebben is de boerderij 'gewoon' geopend. U hoeft niet te reserveren.

Wel is het verplicht om in de afgesloten ruimtes een mondkapje te dragen. De ruimtes waar het dan over gaat zijn: de stal (inclusief toiletten), het knaagdierenverblijf, de winkel en bij de koffie- en frisdrankautomaat. Mocht u het mondkapje niet dragen of niet bij u hebben mogen wij u de toegang tot deze gebouwen ontzeggen. 

Uiteraard vragen wij u om verder rekening te houden met onze huisregels en thuis te blijven bij gezondheidsklachten.


Nieuwe aangekondigde maatregelen

Op 28 september zijn er weer nieuwe aankondigingen gemeld bij de persconferentie. Wij zijn in gesprek met de gemeente en veiligheidsregio om te bepalen hoe het er voor de kinderboerderij uit gaat zien. Wij houden jullie op de hoogte!


Bezoek vanaf 1 september

Ondanks dat de kinderboerderij voor een groot gedeelte alweer normaal draaide was de winkel nog gesloten.

Wij hebben diverse aanpassingen in de winkel gedaan en daardoor is deze weer geopend vanaf 1 september. U bent weer van harte welkom om onze winkel te bezoeken. 

Dit jaar is er geen ijsverkoop meer, wilt u toch iets lekkers? U kunt gebruik maken van de automaten. Let op, hier kunt u alleen contactloos pinnen.


Bezoek vanaf 1 augustus

Het wordt weer tijd voor enkele versoepelingen op de kinderboerderij. Vanaf 1 augustus zijn onze openingstijden: dinsdag t/m zondag van 8.00 tot 16.30. U kunt binnen deze tijden de kinderboerderij vrij bezoeken. Op de kinderboerderij zal het éénrichtingsverkeer blijven, maar op sommige stukken halen wij wat dranghekken weg zodat het alweer iets losser wordt. Wij delen geen nummertjes meer uit aan bij de poort.

Ook zijn de volwassenen vanaf 1 augustus weer welkom in de verblijven die toegankelijk zijn voor de bezoekers (dwerggeitenverblijf en ons weiland). Houd hierbij wel de 1,5 meter regel in acht.

Toiletten zijn gewoon te gebruiken, de voerautomaat zal nog steeds beschikbaar zijn. Neem zoveel mogelijk uw eigen 50 centjes mee. Wisselen kan, maar dit heeft niet onze voorkeur. Lever na gebruik de bekertjes in de ton bij de uitgang zodat wij deze weer kunnen ontsmetten. Het gebruik maken van de frisdrank/snoepautomaat kan ook, hierbij kunt u alleen via contactloos pinnen betalen. De winkel zal helaas nog gesloten blijven.

Uiteraard vragen wij u nog steeds rekening te houden met onze huisregels en thuis te blijven bij gezondheidsklachten.


Bezoek vanaf 1 juli

Naar aanleiding van de landelijke versoepelingen zullen er vanaf 1 juli ook enkele versoepelingen plaatsvinden op de kinderboerderij. Zo mogen wij vanaf 1 juli 100 mensen op ons terrein ontvangen. Dat is natuurlijk hartstikke fijn! Hierdoor zullen er enkele veranderingen plaatsvinden. Het ticketsysteem is per 30 juni niet meer beschikbaar. U kunt nu tussen 11.00 en 15.00 de kinderboerderij bezoeken zonder de tijdvakken. Aangezien er veel mensen blij zullen zijn om weer de kinderboerderij te kunnen bezoeken willen wij u vragen rekening te houden met elkaar en uw bezoek niet te lang te maken. Bij de ingang krijgt iedereen een nummer zodat wij weten hoeveel mensen er op de kinderboerderij zijn. Dit nummer kunt u wanneer u de kinderboerderij verlaat weer inleveren zodat wij ze kunnen ontsmetten.

Ook kunt u gebruik maken van de frisdrankautomaat. Dit apparaat werkt alleen op contactloos pinnen en het is niet mogelijk om met contant geld te betalen. Wij creëren ook hier een eenrichtingsverkeer, hou hier rekening mee.

Daarnaast willen wij ook de voerautomaat weer open stellen, deze werkt alleen op een muntstuk van 50 cent. Wij kunnen NIET wisselen, neem dus zelf een 50 cent muntstuk mee! Lever na gebruik het voerbakje weer in bij de uitgang zodat wij het bakje weer kunnen ontsmetten.

Helaas kunnen wij nog geen volwassenen toestaan in het weiland en bij de dwerggeiten. 

Uiteraard vragen wij u nog steeds rekening te houden met onze huisregels en uw bezoek uit te stellen bij gezondheidsklachten. Verder wensen wij jullie allemaal weer een prettig bezoek aan de kinderboerderij!